Vásártájékoztatók

        

    

      2018. április 15 - 18.     

 

               

Vinitaly nemzetközi bor és égetett szeszesital kiállítás

A VINITALY a világ egyik legnagyobb borkiállítása, ahol az üzlet a szenvedélyhez társul.

Tavaly 4.270 kiállító mutatkozott be termékeivel a kiállításon, 30 országot képviselve. 128.000 szakmai érdeklődőt regisztráltak, közülük 48.000 fő külföldről, összesen 142 országból érkezett. 32.000 akkreditált külföldi importőr látogatta meg a kiállítást.

A Vinitaly ideje alatt számos borkóstolót szerveznek, melyek programja a kiállítás honlapján folyamatosan elérhető, és a borkóstolókra a belépőjegy on-line megvásárolható. A borkóstolókra szóló belépőjegy önmagában nem jogosít fel a Vásárterületre való belépéshez. Ehhez szükséges a kiállításra történő belépőjegy megvásárlása is, vagy külföldi szakemberek számára április 13-ig nyitva áll a lehetőség regisztrációra ingyenes belépőjegyért, mely itthon kinyomtatható, és amely a kiállítás ideje alatt napi 1 alkalommal ingyenes belépést biztosít a Vásárterületre.

 

A Vinitaly nyitását megelőző este, április 14-én kerül sor az „OperaWine” rendezvényre Verona belvárosában, a Palazzo Gran Guardia épületében. Idén a neves magazin, a „Wine Spectator” közreműködésével kiválasztott 100 olasz termelő borait kóstolhatják az érdeklődők. (www.operawine.it).

 

Verona teljes városa aktív részese e nagyszabású rendezvénynek. „Vinitaly és a Város” program keretében 2018. április 13 – 16. között a borkedvelő nagyközönség Verona történelmi helyszínein gazdag programkínálat mellett kóstolhat kiváló olasz borokat (www.vinitalyandthecity.com)

 

A Vásárterületen a „Nemzetközi Bor Pavilon” ad otthont a külföldi borok kiállításának, kiemelt helyet biztosítva ezáltal a külföldi termelők számára a hatalmas olasz borkínálatból.

A 8.sz. pavilon a ViVit – Wines, Winegrowers and Terroirs, és a VinitalyBio organikus borok kiállításának helyszíne.

 

A Vinitaly-val egy helyen és egy időben kerül megrendezésre az Enolitech borászati technológiák szakvására, valamint a Sol&Agrifood olívaolaj és delikát élelmiszerek szakvására.